Facebook
Online Marketing

Блог

Еволюцията на интернет рекламата

През 1994 година бяха създадени рекламните банери. От тогава Интернет рекламата претърпя много големи промени. В днешно време тя е неразделна част от всеки сайт и присъства в живота на всички Интернет потребители. В началото, рекламирането стартира в печатните медии, в радиата и телевизиите. През последните години, Интернет започна да предлага все по-големи възможности.

През новото хилядолетие, глобалната мрежа претърпя коренни промени, а това даде изключителна възможност за рекламата, която се развива с много бързи темпове. Средата в Интернет е такава, че предоставя големи възможности за реклама, които на практика няма как да се изчерпат. Много големи компании се ориентираха натам и започнаха да рекламират във виртуалното пространство.

Предимствата на Интернет рекламата пред останалите видове са много. Чрез нея могат да се постигнат много по-добри резултати. Тя дава възможност за прецизно таргетиране, намиране на точна аудитория и т.н. На нея може да се гледа като на комбинация между печатната и телевизионната реклама. Въпреки, че прилича на тях, рекламата в Интернет предлага много по-големи възможности, защото освен изобразеното на банера, потребителя има възможност да го натисне и да посети директно сайта на търговеца, като по този начин се запознава отблизо с услугите и продуктите му.

Интернет рекламата може да стане чрез уеб банер, текстов линк, email footer, платена публикация, рекламно каре, рекламиране в рекламна мрежа, анимирана или видео реклама и т.н. Съществуват и различни пакетни типове реклама, които дават още по-големи възможности.

Цената на Интернет рекламата варира в доста големи граници. Тя зависи най-вече от сайта, в който се рекламира и се определя от неговите собственици или посредника. Глобалната мрежа е толкова голяма, че предлага и много възможности за безплатна реклама. Най-добре е тя да бъде съчетана с платена, за да се постигне по-добър резултат.

През годините, Интернет рекламата се усъвършенства много и доби съвсем нов вид. Тя вече предлага много повече опции от преди и се развива с всеки изминал ден.


Още статии...

Еволюцията на интернет рекламата
коментари от Disqus

Контакти

София 1680
ул. "Казбек" 60, ет. 3
02-439-5796

Партньори

Bulgarian Web association

Член на BWA

© 2019 OnlineMarketing.bg - всички права запазени. Всички услуги се предоставят от Прокомп Експрес ООД.