Facebook
Online Marketing

Блог

Как да подобрите SEO оптимизацията на сайта си?

Без значение какъв е сайтът, той трябва да е добре оптимизиран, за да бъде посещаван.

Няколко съвета за по-добра оптимизация:

1. Title тагът – това е заглавието на страницата, което трябва да бъде много добре подбрано

Някои хора го пренебрегват, без да са наясно за неговата важност. Именно тук може да се зададе желаната ключова дума, по която сайтът трябва да се класира на по-горни позиции в търсачките.

2. Удобството за потребителите в сайта също е от значение

Целта не е само да се намерят случайни посетители, които да излязат веднага, след като са попаднали в сайта. Всичко вътре трябва да бъде добре описано, а навигацията да е удобна и лесна. Добра идея е, да има възможност за коментари.

3. Съдържанието трябва да е добре оптимизирано

Хубаво е да има ключови думи в текста, по които сайтът ще се класира в търсачките. Тези думи задължително трябва да бъдат свързани със съдържанието на страницата. Добре е да има и връзки към други страници в сайта или към външни сайтове, които са със сходно и полезно съдържание.

4. URL адресите може да бъдат с ключови думи

Много по-добре е адреса на страницата да бъде от типа „site.com/ime-na-stranicata”, отколкото „site.com/page8.html”. По този начин търсачките много по-лесно ще се ориентират и ще видят какво има на страницата, още от линка. За потребителите също ще бъде по-удобно, защото като видят някъде връзката, ще знаят какво има зад нея.

5. Повече информация не е излишна

Правилото „колкото повече, толкова повече” важи с пълна сила. Многото информация няма да навреди, а може само да помогне, за това е добре периодично да се добавя по нещо. Има голямо значение дали текстът е уникален или е копиран от някъде.

6. Външните линкове също ще помогнат

Добре е сайтът да се регистрира в колкото се може повече директории и социални мрежи, както и да се търсят тематично свързани външни линкове към него.

Това са основни съвети за добра SEO оптимизация. Има още много неща, които могат да се направят, но като за начало, ако тези стъпки се изпълнят, със сигурност ще се стигне до подобряване на позициите при търсене на желаните ключови думи в търсачките.


Още статии...

Как да подобрите SEO оптимизацията на сайта си?
коментари от Disqus

Контакти

София 1680
ул. "Казбек" 60, ет. 3
02-439-5796

Партньори

Bulgarian Web association

Член на BWA

© 2019 OnlineMarketing.bg - всички права запазени. Всички услуги се предоставят от Прокомп Експрес ООД.