Facebook
Online Marketing

Блог

Няколко съвета за стартиращи фирми

При стартирането на нов бизнес, всеки среща трудности. Повечето собственици на нови фирми не обръщат достатъчно внимание на маркетинга и го подценяват, а той е важен и може да бъде много полезен. Следващите съвети са предназначени именно за стартиращи нови фирми:

Помислете за нещо уникално

Като за начало, можете да помислите за нещо уникално, което да предложите на своите клиенти! Ако предлагате нещо различно от стандартното, което конкурентите ви все още нямат, тогава шансовете ви за успех са много големи. По този начин, ще натрупате добри печалби още в самото начало, а това ще ви помогне в бъдеще. Не е нужно непременно да измисляте нещо ново и невиждано, можете да направите стандартните неща уникални, като ги подобрите. Можете да определите различни намаления и отстъпки, които да привличат клиентите.

Не подценявайте силата на интернет маркетинга!

Възползвайте се от него и ще откриете много нови клиенти! Освен, че там може да бъде много евтино, има и безброй безплатни начини за реклама и популяризиране. Направете сайт на фирмата си, защото в днешно време е немислимо една компания да не присъства във виртуалното пространство. Дори бизнесът да е изцяло офлайн, присъствието му в интернет е повече от задължително. Общувайте с клиентите си, изпращайте им промоционални съобщения, но внимавате да не прекалявате!

Намерете партньори в интернет, с които да си помагате взаимно!

По този начин имате възможност да се рекламирате един друг и да си препращате клиенти. Не е добра идея да сте в една ниша, за това е препоръчително тези партньори да имат различен от вашия бизнес. Например, ако продавате обувки, можете да поставите реклами на магазин за козметика и т.н.

Анализирайте потенциалните си клиенти!

Проучете какво обичат да поръчват, в какви сайтове да влизат и т.н! Така ще знаете какво да им предложите. Пускайте рекламни съобщения на колкото се може повече места, старайте се да присъствате навсякъде, където е възможно! По този начин, ще увеличите многократно шансовете си за успех и ще оставите отпечатък в съзнанието на интернет потребителите.


Още статии...

Няколко съвета за стартиращи фирми
коментари от Disqus

Контакти

София 1680
ул. "Казбек" 60, ет. 3
02-439-5796

Партньори

Bulgarian Web association

Член на BWA

© 2019 OnlineMarketing.bg - всички права запазени. Всички услуги се предоставят от Прокомп Експрес ООД.